Ja, det lyder måske underligt at sige, at du skal huske pauser, når du holder fri. For du tænker nok, at fritid er en pause. Og for de fleste er fritid da også en pause fra arbejde, men selv om du har fri fra arbejde, skal du stadig huske de mange små pauser i løbet af dagen. De korte pauser, som gør, at du får mere energi og overskud og undgår at føle dig drænet og vrissen.

Og nu begynder dine tanker sikkert at kredse om alt det, der kan forhindre dig i at holde pauser:

– Mine børn kalder hele tiden eller har brug for mig.

– Jeg kan da ikke stoppe midt i rengøringen eller midt i havearbejdet. Det skal jo gøres.

– Jeg har så mange ting, der skal gøres, når jeg har fri.

– Jeg synes, det er egoistisk at lave ingenting, hvis der er noget, som skal ordnes.

– Jeg har det bedst, hvis jeg får ordnet en hel masse og kan krydse det af på min liste.

Problemet er bare, at intet af det er sandt.

 

Du bliver en bedre udgave af dig selv

For sandheden er, at du når mere, og du er meget sjovere at være sammen med, hvis du har energi og overskud. Og det får du ved at holde pauser.

Du bliver ikke hurtigere færdig med hverken rengøring eller havearbejde, hvis du springer pauserne over. Og hvis du beslutter dig for at knokle igennem, selv om du træt og ikke gider mere, så overvej lige, hvad det gør ved dit humør.

Jeg er nødt til at sige, at du bliver altså den, som ingen rigtig gider at være sammen med. Det er den barske sandhed. Gider du selv at omgive dig med mennesker, som er trætte og vrisne, og som måske ovenikøbet går og er lidt ynkelig, fordi det hele føles så hårdt.

Det er drænende for både dig og dine medmennesker.

Gør dig selv og alle andre den tjeneste at holde pause, når du trænger til det. Tag fem minutter for dig selv og tank lidt energi.

Du bliver en bedre udgave af dig selv ved at gøre det, og bonussen er, at du faktisk når lige så meget, fordi du har energien til det – efter du har holdt pause.

Der er simpelthen ingen undskyldninger. Kom i gang med at holde pause og gerne mange af dem.

God fornøjelse 😊

Ps. Jeg har selv øvet mig i årevis på at lære at holde pause, at sænke ambitionerne og prioritere at bruge tiden på det, der er vigtigst.

Hvis du vil vide mere om, hvordan jeg er kommet dertil, hvor det ikke føles egoistisk, og hvor jeg ikke føler mig doven eller utilstrækkelig, så er du meget velkommen til at kontakte mig for at få en gratis afklarende samtale.