Vil du være med til at indgå en pagt sammen med mig? En pagt, der vil give os og resten af verden mere livsglæde og overskud.

Pagten handler om at afskaffe ordene ”burde” og ”plejer”. Prøv at komme i tanke om én eneste god ting, som de to ord fører med sig. Det kan ikke være nogen lang liste, du kommer frem til.

 

Jeg har selv kæmpet med tanker som:

– Jeg burde komme i gang med at træne.

– Jeg burde være bedre til at gøre rydde op og gøre rent.

– Jeg burde lave kreative ting sammen med mine børn.

Eller

– Jeg plejer at invitere til fødselsdag.

– Jeg plejer at pynte op til jul.

– Jeg plejer at sige ja til invitationer, hvis jeg har plads i kalenderen.

 

Jeg har lyst til at …

Hvis du har lignende tanker kørende, så ved du også, at de ikke gør noget godt for motivationen eller dine tanker om dig selv. Den slags tanker gør ikke andet end at slå os oven i hovedet, giver skyld, skam og dårlig samvittighed.

Derfor skal burde og plejer afskaffes og erstattes af: Jeg har lyst til at …

Vores beslutninger om, hvad vi bruger vores tid på, skal være langt mere styret af lyst end af burde og plejer.

 

Fjern det, der dræner

I første omgang kræver det, at du bliver bevidst om, hvornår du laver noget, der dræner dig og føles tungt. Som gør dig irriteret og skaber frustration, gør dig trist og energiforladt.

Kast et kritisk blik på, hvordan du bruger din tid. Både i din fritid og på arbejde.

Hvornår deltager du i møder, som ikke skaber værdi for dig, og som du måske kun er med til, fordi det plejer du? Hvornår gør du noget, som udelukkende er for andres skyld og ikke, fordi du har lyst til det?

Årsagen kan være, at du tror, det bliver forventet af dig, eller at du ikke vil have, andre tænker dårligt om dig.

Men tænk på, hvad det ville give dig at kunne skære alt det væk, som dræner dig og i stedet bruge din tid og energi på noget, der gør dig glad og giver dig overskud?

Det første skridt, du kan tage, er at svare på:

 

Hvad kan jeg nemmest skære væk af det, der dræner mig?

 

For mig har det været skærmtid. Jeg har stadig skærmtid, men ikke i det omfang, som jeg har haft tidligere. Det var et nemt sted for mig at prioritere anderledes, så jeg kan bruge den tid på noget mere inspirerende og givende.

Jeg har også valgt at bruge mindre tid på at rydde op efter andre. Ja, det betyder, at det roder i mit hjem, men hvis jeg vil have et hjem, hvor der altid er orden, kommer jeg til at bruge for meget tid på at rydde op, og det vil jeg ikke, for det dræner mig helt vildt. Så hellere bruge noget af den energi på at lære mine børn at rydde op efter sig selv 😉

Hvad kan du gøre?